Loading…
Loading


Innebandy: ”Vi säger inte nej till någon”

Av Pernilla Gustafsson
Publicerad: 25 december 2016, 21:39


Det är en söndag morgon och klockan är 09.00, det är träning för ett gäng pigga och ivriga innebandyspelare. Gruppen är blandad med både tjejer och killar, de är födda mellan år 2009-2012.

- De här spelarna är helt nya och de ska sedan slussas in i olika lag om de vill fortsätta med innebandy, säger Jan Wahlström som är ungdomsansvarig i VIB (Västerås IB).


På träningen så övar de på passningar, mottagning av passningar, driva med bollen och att avsluta med skott på mål. När det är dags för tvåmålsspel delas de in i lag och sedan är det verkligen full fart. Efter träningen samlas de och de ville helst spela mer men nästa lag står på tur för att få sin tid på planen.

”Det var jättekul!”, ”vi vill träna mer”, ”jag svettas om näsan”. Det var flera positiva kommentarer och förmodligen längtar de redan till nästa träning.


Rickard Carlson är ledare i VIB P09, han är en av totalt sju stycken ledare.

- Vi är flera ledare för att inte alltid känna att man behöver vara med på alla träningar. Vi har en trupp på 45 stycken spelare, dessa har vi delat upp på skilda träningar. Det fungerar inte att bedriva en träning med så många spelare, säger Rickard Carlson.


Klubben tackar inte nej till någon ny spelare, alla ska få möjligheten att prova på innebandy.

- Vi säger inte nej till någon som vill prova på. Och jag kan säga att som ledare är det så roligt med all glädje, de är så spontana och det är så härligt. Sedan kan det såklart vara lite stökigt ibland men det är så mycket skratt, säger Rickard Carlson.


U19-landslagets till EM-kval

truppen-till-u19-landslaget-em-kval

Småkronorna gör succé i JVM

Sveriges småkronor har inlett gruppspelet med stor succé.

Distriktslags-SM i innebandy i Umeå

Den 5-8 januari avgörs distriktslags-SM för 16-åringar.


REDAKTIONELLT